В момента няма достатъчно желание от страна на Столична община за

...
В момента няма достатъчно желание от страна на Столична община за
Коментари Харесай

Трайков: Няма енергия за премахването на Паметника на съветската армия

В момента няма задоволително предпочитание от страна на Столична община за премахването на Паметника на руската войска. Това разгласи пред bTV кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков.

" Ние се опитахме да катализираме процеса (б.ред. - за премахването на паметника), само че от две години не се позволява за разглеждане в общинския съвет отчет по тематиката. Засега наподобява, че в конфигурацията на ръководството и на държавно, и на общинско равнище няма сила да се придвижи нещо по тематиката ", разяснява Трайков.

След което изясни още всъщност: " Ако е годно решението от 1993 година, то тогава кметът на столична община може да се разпознава с визирана това в решение, което споделя, разпорежда на кмета на столична община да реалокира фигури. Значи разновидностите са два - или в случай че това решение е годно, тогава кметът би трябвало непосредствено да се задейства, или в случай че не е годно да се допусне за разглеждане отчета на " Демократична България ", който упълномощава и разпорежда на кмета. Но защото нито едно от тези две неща няма да се случи, ние имаме още две хрумвания, по които работим. "

Той обаче не разкри детайлности по въпросните други две хрумвания. Трайков поставя старания за демонтирането на Паметника на руската войска, като те се ускориха след началото на военната атака на Русия в Украйна. След началото на военните дейности станаха интензивни и митингите на последователи на Украйна пред наричаният от тях МОЧА (Монумент на окупационната алена армия), а също и дейностите на отбрана на паметника от страна на поддръжници на Русия. В последните дни има непрекъснато полицейска защита към монумента.

 

Още по тематиката
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР